India mot nytt forbud

Bitcoin og det India kaller “privat kryptovaluta” kan igjen bli forbudt i landet, i følge ny lovgivning.

Lovforslagene frontet av den Indiske regjeringen i de pågående budsjettforhandlingene viser at det kan komme planer om å forby kjøp og eierskap av kryptovaluta.

Forslaget kjent som “The Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021” vil “sikter på å forby all privat kryptovaluta i India” i følge en melding publisert på nettsidene til parlamentet.

Egen Indisk krypto

Regjeringen ønsker i stedet at Reserve Bank of India, sentralbanken i India, skal introdusere en egen offisiell Indisk kryptovaluta, og går dermed mot noe av formålet med desentralisert kryptovaluta.

Ikke første gang

I 2018 stod sentralbanken bak et lignende forbud, da det instruerte alle finansielle institusjoner i landet om å kutte båndene mellom forretningene og privatpersonene som drev handel med virtuell valuta som Bitcoin innen 3 måneder. Ordren ble senere tilbakevist av Høyesterett, som tillot banker å prosessere transaksjoner mellom børser og tradere.

En komite bestående av flere ministre satt i 2019 opp et lovforslag med bøter og straff for individer og børser som fortsatt handlet i krypto. Den oppfordret også regjeringen til å se på mulighetene for en offisiell digital valuta.

I mellomtid søker børsene i landet å gå i dialog og i stedet finne løsninger sammen for å regulere markedet, fremfor å forby krypto rett ut.

Siste artikler

Kanskje du også liker...