Hotbit under hackerangrep

Den Koreanske børsen, Hotbit, har nettopp annonsert at de står ovenfor et alvorlig cyberangrep som berører alle deres tjenester.

Siden som møter deg om du besøkers børsens nettsted.
Skjermdump: Hotbit

Angrepet, som startet klokken 22 i går kveld, førte til at Hotbits basistjenester ble paralysert. Samtidig prøvde hackerne også å få tilgang til Hotbits lommebøker, men dette ble avverget av børsens risikohåndteringssystem.

Børsen har annonsert at de vil stenge ned plattformen og utføre nødvendig vedlikehold for å gjenopprette sine tjenester, men forsikrer kundene om at alle midler investert i plattformen skal være trygge.

Grunnet den store mengden brukere, med over 2 millioner registrerte, og over 200 servere for de ulike tjenestene – samt at hackerne i et ondskapsfullt hevnangrep slettet enorme mengder brukerdata når de ikke klarte å få tilgang til børsens midler, vil børsen være nede i hele 7 dager om ikke mer.

Samtidig advarer Hotbit brukerne om at brukerdata som epost og telefonnumre kan være lekket, mens passord og 2FA skal være trygge. Dette medfører at kunder kan oppleve phishingangrep, hvor svindlere utgir seg for å være Hotbit, i tiden fremover. Børsen anbefaler generelt sett brukerne om å bytte passord dersom de benytter det samme på andre plattformer, bare for sikkerhetsskyld.

Hotbit annonserer også at tap kunder lider på girede produkter vil dekkes av børsen, samt at alle pågående ordrer vil bli kansellert. Inntektsgenerende produkter vil utbetales når vedlikeholdet er over.

Kilde: https://hotbit.zendesk.com/hc/en-us/articles/1500008915521-Hotbit-s-Announcement-on-Emergency-Maintenance

Hotbit er kjent for å være en børs som har mange altcoins som ikke finnes på de større børsene, og som nylig har vært populære. Dette inkluderer diverse “safe”coins for å nevne noen, og det er derfor med stor sannsynlighet mange norske brukere som er berørt av angrepet.

Heldigvis later det ikke til at midler har gått tapt, og Hotbit skal ha for at de tar på seg ansvar for tap på girede produkter.

I mellomtid håper Kryptoguiden at våre lesere er trygge, og ber dere innstendig om å følge sikkerhetsrådene fra Hotbit dersom en er berørt av angrepet.

Siste artikler

Kanskje du også liker...