Hæ? Gratis krypto? Ja, det finnes faktisk – og nei, det er ikke svindel. Denne gang.

Varsellampene blinker rødt, flyalarmen uler og stemmen som representerer sunn fornuft inne i hodet ditt roper, nei skriker, varsku. Slik bør det vertfall være når du leser ordene gratis og krypto i samme setning. Denne gang er det derimot falsk alarm. Kall det unntaket som bekrefter regelen. For ja, det finnes faktisk gratis kilder til krypto der ute – og her inne lister vi dem opp for deg.

Airdrops

I kryptoverden er airdrops ganske vanlig, og typisk er det et resultat av markedsføring for nye tokens eller tjenester.

Målgruppen er ofte brukere som enten har en wallet fra før med relevante tokens, eller hvor en må utføre mindre oppgaver eller lignende.

Airdrops kan skje overalt hele tiden og det kan være vanskelig å holde følge med på dem alle. Det finnes derfor nettsider dedikert til formålet, fordi selvfølgelig gjør det det.

https://airdrops.io/

https://www.airdropbob.com/

Bounties

En form for markedsføring som er ganske vanlig når en bedrift gjennomfører en ICO. Typisk vil en sette av en viss andel tokens for bounties i budsjettet for ICO’en. En bounty er oppgaver som bidrar i prosjektet på en eller annen måte, og den som løser de blir betalt i tokens når prosjektet lanseres. De kan være nokså like airdrops og ikke like lette å finne. Men noen kreative hoder har jo, selvsagt, laget en nettside for det også – som også har en egen krypto.

https://beta.bounty0x.io/explore

Brave Browser

Surfe webben og tjen krypto for å se reklame. Brave Browser er tilgjengelig på både PC og nettbrett\mobil og gir deg belønning i BAT mot at du eksponeres for reklame. Hvordan Google ikke har kommet på dette enda, er jo og forblir et mysterium. Samtidig kanskje ikke. De kan jo datamine deg fra her til blocksberg gratis uansett.

Brave lover mye, som mindre strømforbruk og mindre sporing av deg som bruker. Låter jo egentlig som en ganske god kombo.

Vil du tipse oss i BAT? Vi holder på å sette det opp, men du kan begynne alt nå. Dersom vi ikke har blitt ferdige innen 90 dager vil du krediteres automatisk.

https://brave.com/

Faucets

En faucet er en webside hvor det distribueres mindre mengder krypto til de som ber om det. Alt man trenger er en lommebokadresse, så er du klar til å motta. Faucets vedlikeholdes i stor grad gjennom donasjoner fra brukere. Det finnes flere faucets og lurer du på om det finnes en for akkurat din favoritt altcoin, så er det bare å spørre onkel Google om hjelp (Eller kvasir.no om du er kul). Her er noen av dem:

Nano: https://www.freenanofaucet.com/

Dogecoin: https://www.dogefaucet.com/

Bitcoin, Litecoin og Bitcoin Cash: https://bitcoinaliens.com/ – vær dog klar over at appene trolig livnærer seg gjennom datamining.

Flere ulike, ink. Bitcoin, Doge: https://freefaucet.io/faucets/daily/

Bitcoin: https://cointiply.com/

Gaming

Ja, faktisk. Gaming. Er du like nerd som vi er i Kryptoguiden, så liker du sikkert gaming. Selv kan jeg sitte timevis foran dataskjermen og fordype meg i spill all den tid jeg ikke bruker på Kryptoguiden, og er du som meg – ja, da kan du tjene krypto på å game. Nå skal jeg vedgå at jeg ikke har prøvd noen av disse selv, så ikke skyt meg om du ikke liker det. Eller, med mindre vi spiller PUBG mot hverandre da. Nei vent litt, ikke da heller.

NanoQuakeJs – Har du ADHD? Er din hånd\øyekoordinasjon som en løve i bur? Er du en Millenial? Da husker du nok Quake 3. NanoQuakeJs er faktisk det (Hei, det rimte!). Hopp sprett og skyt en rakett (jeg er i gang nå kjenner jeg) i fjeset på en disputet – og tjen Nano i samme slengen.

https://nanoquakejs.com/

WeNano – Er du mer interessert i å ta beina fatt i stedet for å sitte foran skjermen er WeNano et bra alternativ. Det ligner på mange måter PokemonGO, bare at du besøker steder rundt om i verden som andre har laget og får NANO i belønning. Chatte med folk kan du også gjøre – i stedet for å skyte dem. Din pasifist.

https://www.wenano.net/

MyCryptoHeroes – RPG som lar deg tjene ETH. Både PvE og PvP, så da har man litt for alle og en hver.

https://www.mycryptoheroes.net/

EverDragons – Drage og krypto. Ikke ord som blir brukt ofte sammen, antar jeg. Tjen ETH og TRX ved å spille.

https://everdragons.com/

Det finnes mange, mange flere enn vi orker å liste her. Men som du sikkert skjønner, det er faktisk mulig å tjene penger på gaming uten å vinne turneringer i CS:GO.

Publish0x

Blogging og krypto i skjønn forening. På Publish0x får du krypto i belønning både for å lese og for å skrive, og for å dele innhold med andre. Redaktøren i meg frykter at vi nå gir fra oss masse lesere og at alle våre venner forlater Kryptoguiden.no for grønnere enger, men det gjør dere ikke vel? Lover du? Ok, da. Du skal få lenken.

https://www.publish0x.com/

Det finnes mer, mye mer – og med tiden vil vi sikkert berike denne listen med det vi finner relevant. Foreløpig er dette det vi tror er mest interessant for leserne våre. Hvis ikke er det alltids gode gamle onkel Google (eller tante kvasir hvis du er kul).

Som alltid bør en være litt skeptisk når noe er gratis – for da er som regel du produktet. Å sette en real antiviral dose etter slike besøk er nok en god ide for enheten din. Stort sett så går nok dette greit på alt vi har lista opp her, likevel er det lurt å leke at vi er i speideren. Alltid beredt! Spesielt om du saumfarer nettet. Artikkelforfatter har ikke testa noen av appene selv og går ikke god for noen av dem. På eget ansvar, folkens!

Gratis Bitcoin?

Sist, men ikke minst, gratis Bitcoin får du også ved å registrere deg i affiliate-lenken du finner i guiden under. Da støtter du også Kryptoguiden. Hvis du vil, selvsagt.

Lurer du på hvordan du kan komme i gang med kryptovaluta? Sjekk ut vår guide her.

Siste artikler

Kanskje du også liker...