Grønne EU politikere ønsker å forby krypto basert på PoW

Flere EU politikere later enda til å tro at størstedelen av strømmen som benyttes til Bitcoin kommer fra fossile kilder, rapporten til Bitcoin Mining Council til tross.

Den Finske representanten i EU parlamentet, Eero Heinäluoma, har nå kommet med det ellers siste stikket i den pågående FUD-kampanjen mot Kryptovaluta. Gjennom et forslag om å forby all krypto/kryptotjenester som benytter seg av PoW. I et intervju med EndsEurope.com uttalte han følgende:

“Vi foreslår en stopper for bruken av den underliggende teknologien (Proof of Work-mekanismen [PoW])”, sa han, til fordel for alternativer som er mer klimavennlige (Proof of Stake), ettersom flertallet av kryptovaluta fortsatt utvinnes “i en veldig høy energiforbrukende måte, produsert for det meste via kull ”.

For å få autorisasjon til å utstede kryptovalutaer eller til å tilby tjenester som leverandør av kryptotjenester, må disse kryptovalutaene genereres via en bærekraftig teknologi,” la han til. At 51% av Bitcoins allerede utvinnes med grønn energi virker å ha gått den finske politikeren hus forbi.

Den Tyske representanten Sven Giegold, som også støtter forslaget, var tydelig på at det bør være standarder for energieffektivitet for utvinning og bruk av kryptovaluta.

Utkast til forslaget skal være klart neste uke og dato for avsteming vil komme senere.

Mange kritikere av forslaget sier dette minner mer om et forsøk på å regulere og kontrollere krypto enn å gjøre den grønn. Kryptoguiden mener det utviser manglende basisforståelse for en teknologi som fremdeles er tidlig i sin utvikling, hvor forskjellige bruksområder gir ulike behov. Å forby deler av grunnlaget for denne, kan fort bli et tilbakesteg for blokk-kjedeselskaper i Europa, en real bjørnetjeneste i et av århundrets så langt viktigste teknologiske fremskritt.

Kilde : EndsEurope.com

Siste artikler

Kanskje du også liker...