Forskning viser: Bitcoin overtar gull

Forskningsresultater utgitt i dag av bitFlyer indikerer en økende popularitet for kryptovaluta som en investering for amerikanske husholdninger, men ikke japanske.

Oppsiktsvekkende resultater

Bitflyer, en japansk kryptobørs, ga ut forskningsoppgaven som tar et dypdykk i sentiment og investeringstrender i USA, og sammenligner det med markedet i Japan.

Den største forskjellen mellom de to landene kommer klart frem i et enkelt spørsmål til deltakerne.

Hva er ditt perspektiv på å investere i kryptovaluta?

Bildekreditt: bitFlyer

Mens 76% av amerikanere har et positivt syn på investeringer i krypto, er 78% av japanerne negative.

De strake motsetningene viser hvor stor forskjell det er på de to markedene i to av verdens største økonomier. Forskningen viser derimot ikke når undersøkelsen ble gjort. Bitcoin har vært trendene i nyhetene de siste månedene i USA, så man kan anta at det har påvirket resultatene. Samtidig er Japan kjent for å være mer konservative, og har en mer lunken tilnærming til krypto.

Aksjer på topp

Studien viser også at 82% investerer i finansaktiva i USA, mens en studie gjort for kun noen måneder siden viste 52%, som kan indikere at siste tids hendelser, som COVID, har påvirket mentaliteten hvor flere ønsker å sikre seg finansielt ved å investere sine kontantbeholdninger i andre aktiva.

Blant investorer har Bitcoin og kryptovaluta, i grafen blandet sammen i en og samme, overtatt gull som investeringsobjekt, hvor eiendom, 401k (pensjonssparing) og aksjer tar seierspallen. Det harmoniserer også med spådommene til Michael Saylor i MicroStrategy.

Bildekreditt: bitFlyer

Interessant nok viser studien også at 69% av Japanere ikke investerer i finansmarkedet i det hele tatt. I enda en strak motsetning til amerikanerne.

Rake motsetninger i fremtidsperspektiver

2021, året hvor vi antakelig vil se en drastisk endring i koronapandemien, vil hele 82% av japanere ikke investere mer, mens 68% i USA vil øke sine investeringer.

Bildekreditt: bitFlyer

Blant de segmentene av befolkningen som ikke vil investere ytterligere i 2021, vil amerikanerne holde seg borte fra investeringer fordi de mangler finansielle ressurser grunnet pandemien, mens japanerne holder seg borte på grunn av økt risiko i markedet, viser studien.

Siste artikler

Kanskje du også liker...