eToro: XRP er norsk favoritt, ADA kniver med Bitcoin

Ripple (ticker: XRP) var den mest populære kryptovalutaen blant nordmenn på handelsplattformen eToro i andre kvartal, og beholder posisjonen også i det tredje. Like bak følger Bitcoin og Cardano.

Retail-investorene har fortsatt tro på kryptovaluta, til tross for volatiliteten i markedet det siste kvartalet. Handelen i Ripple og Bitcoin har vært relativt jevn, med en vekst på henholdsvis 1 % og 2 % fra forrige kvartal.

Cardano er stadig mer populær blant nordmenn og kan vise til en økning i antall investorer på 8 % fra Q2 til Q3. Fra tredje kvartal 2020 til tilsvarende kvartal i 2021 er veksten blant antall Cardano-eiere på hele 1333 %. Det er første gang at flere nordmenn eier Cardano enn mer etablerte Ethereum. 

På tross av at Bitcoin forrige mandag passerte 56.000 dollar, er det de mindre kryptovalutaene som oppnår den virkelige veksten i tredje kvartal. Algorand (438 %), Decentraland (42 %) og Polygon (325 %) var valutaene med høyest prosentvis vekst, i et marked der retail-investorene er på jakt etter den «neste bitcoin».

«Selv om majoriteten av overskriftene fortsatt handler om Bitcoin og Ethereum, ser vi at de mindre og ukjente valutaene oppnår størst vekst. Investorene mener klart at det er potensial for bedre inntjening ved å eie en hel token, fremfor å eie en andel av Bitcoin. Kryptouniverset vokser i enorm fart, med nye coins, tokens og bruksområder. Selv om noen investorer vil velge å eie de store og mest etablerte kryptovalutaene, er jeg sikker på at vi vil se flere brukere som diversifiserer porteføljene sine med alt-coins i fremtiden.», sier Simon Peters, kryptoanalytiker i eToro.

Mest populære kryptovalutaer blant eToro-brukere i Norge Q3 2021
RangeringKryptovalutaQ2 2021-rangeringQ3 2020-rangering
1XRP (Ripple)11
2Bitcoin32
3Cardano47
4Ethereum23
5Dogecoin5NA
6TRON612
7Stellar75
8IOTA912
9Litecoin84
10Ethereum Classic109

Kilde: eToro

Siste artikler

Kanskje du også liker...