Ethereums Berlin hard fork er live!

Den etterlengtede Berlin hard forken gikk live i dag på blokk 12244000, og med det kommer det sårt trengte oppdateringer i Ethereum-nettverket som blant annet sikter på å redusere gas fees.

Hard forken, som vil si at programvaren til Ethereum har fått en oppdatering, har inkorporert 4 forbedringsforslag. Nodeoperatører og minere av Ethereum må følgelig oppdatere sin programvare for å være kompatible med nettverket.

De 4 endringene består av både optimalisering, økte prosesseringshastigheter og sikkerhet. EIP-2565 vil redusere gas (transaksjons) kostnader algoritmisk, mens EIP-2718 lar man kombinere transaksjoner. EIP-2929 øker prosesseringshastigheten og gjør nettverket mer motstandsdyktig mot denial-of-service angrep, og til slutt gjør EIP-2930 ødelagte smart contracts mindre sannsynlig.

Sammen vil disse endringene sannsynligvis gjøre gas litt rimeligere, men det er fremdeles ventet å være relativt kostbart å overføre på Ethereum-nettverket ettersom det bærer store deler av DeFi-miljøet. Den største endringen, den kontroversielle EIP-1559, som også har ført til oppstandelse i miner miljøet da den vil gjøre programvaren i stand til å selv sette gas fees og burne ETHen den samler inn, er enda ikke innført.

Berlin vil ikke revolusjonere Ethereum. Men det er starten på en reise som til slutt fører til Ethereum 2.0 og proof-of-stake kontra dagens proof-of-work, og den ventede endelige løsningen på skyhøye transaksjonskostnader som så så mye som rekordhøye $38 i gas i februar.

Og bra er det.

Siste artikler

Kanskje du også liker...