Ethereum vedtar dato for EIP-1559

Ethereum, den desidert største plattformen for smarte kontrakter og bærer av store deler av dagens altcoins og NFT, har vedtatt datoen 4. august som neste steg på vegen mot å gjøre nettverket til et Proof of Stake-basert system, fra dagens Proof of Work, kjent som Ethereum 2.0.

Med det vil Ethereum fortsette på reisen til å bli mer miljøvennlig ved å redusere energibehovet, og sannsynligvis lindre store deler av trykket på dagens skjermkortmarked, til gamere verden overs kollektive lettelse.

Transaksjonskostnader reduseres

Neste steg er innførelsen av EIP-1559, satt til den 4. august, en hard fork som tar sikte på å redusere kryptoutvinnernes fortjeneste med estimerte 30% Ether. Det oppnås blant annet ved at transaksjonskostnadene, kjent som gas fees, brennes i stedet for å fordeles til utvinnerne i belønning, i såkalte coin burns. Med det er håpet å stabilisere og ta bort mye av gjettingen ved å betale gas når man benytter nettverket, og ergo gjøre det hele mer forutsigbart, et ledd i overgangen til den nye hverdagen i 2.0.

Dermed vil også salgstrykket fra minere antakelig avta, noe som medfører en forsiktig overgang til lavere årlig tilgang av nye Ether i markedet som følgelig gradvis går over til å bli mer deflasjonspreget. EIP-1559 er ventet å redusere inflasjonen fra dagens nivå på 4,5% til 0,5%.

Grunnlag for parabolsk vekst

Siste nevnte kan være verdt å bite seg merke i, for når tilgangen til nye Ether strupes og salgstrykket fra utvinnere som må dekke sine utgifter avtar, kan det medføre store markedsbevegelser preget av den lave tilgangen på nye coins, i det som fremdeles er det mest populære nettverket etter Bitcoin målt i markedsverdi. Så må man heller ikke glemme at andrelagsløsninger bidrar til å ytterligere redusere kostnadene og det generelle trykket på nettverket, som fremdeles daglig ser nye tokens myntet.

Overgangen til PoS er fremdeles langt fra fullført, og vil antakelig ikke tre i kraft tidligst før Q1 2022. Sammenlignet med Bitcoins regelmessige halvering, kan lanseringen av Ethereum 2.0 stå ovenfor en parabolsk vekstperiode da behovet for å selge Ether for å dekke utvinningskostandene elimineres, samt tilgangen på nye coins strupes.

For Bitcoins del preger den regelmessige halveringen mye av markedssyklusen, hvor utvinnerne står for mesteparten av salget for å dekke inn sine kostnader. Når denne prosessen elimineres fra Ethereum, samtidig som at Validatorer får mindre belønning men samtidig har tilnærmet null kostnader å dekke, og tilgangen på nye Ether strupes i et marked som på mange måter kan sammenlignes med internettets utbredelse i 1998 kontra i dag, ligger grunnlaget for vekst klart.

Hva fremtiden vil bringe for Ethereum er umulig å spå, men med utgangspunkt i informasjonen som så langt er tilgjengelig, er det ikke vanskelig å gjette. Kryptoguiden tipper vertfall at å hodle Ether kan være en bedre investering fremover, kontra aksjer i skjermkortleverandørene.

Følg meg gjerne på Twitter! @KryptoKonrad

Siste artikler

Kanskje du også liker...