Coinbase knytter sammen Apple Pay og debitkort

Den amerikanske børsnoterte kryptobørsen Coinbase har tirsdag annonsert at kunder med Coinbase Card vil kunne knytte dette opp mot Apple Pay fra denne uken av.

Med det muliggjør Coinbase sine Apple-kunder å bruke kryptobalansen til å gjennomføre betalinger samt uttak i minibanker, hvor kryptoen konverteres om til fiat automatisk. For Android-kunder har Google Pay allerede vært tilgjengelig siden i fjor.

Amerikanske kunder har så langt måtte sette seg på en venteliste for Coinbases debitkort, men børsen vil fra denne uken begynne å plukke kunder av listene og sende dem de nye kortene.

Kortet har fått kritikk for å være dyrt i bruk, noe som vil drastisk endre seg for amerikanske kunder. Coinbase tilbyr nemlig gebyrfrie transaksjoner så lenge amerikanere benytter stablecoinen USDC, og vil attpåtil få 1% tilbake i Bitcoin eller 4% i Lumen på alle transaksjoner. Normalt gebyr er skyhøye 2,75% for hver kryptodebittransaksjon.

Så langt vil ikke Europeiske kunder kunne dra nytte av dette tilbudet, og må forholde seg til gebyret for alle transaksjoner hvor de bruker krypto for betaling. I Norge vil også norske skatteregler spille inn, noe som kompliserer kryptokortbruk generelt da det fører til realisering av eventuelt tap eller gevinst i det transaksjonen gjennomføres. En utfordring når skattemeldingen skal leveres.

Siste artikler

Kanskje du også liker...