Citibank med bullrapport på Bitcoin

Den amerikanske bankgiganten Citibank slapp nettopp en rapport om Bitcoin hvor de fremhevde kryptoens økende støtte i markedet og spådommer for veien videre. Rapporten understrekte Bitcoins økende bruk som betalingsmiddel, tilgjengelighet og adopsjon blant forretninger som sterke sider, samt økende handel og adopsjon blant institusjonelle investorer. I tillegg spår Citibank at Bitcoin kan bli et fremtidig betalingsmiddel i internasjonal handel.

Forfatterne påpeker at mye av motstanden Bitcoin så i starten er i ferd med å “smelte vekk”, men ser fremdeles utfordringer i hvordan den desentraliserte valutaen mangler beskyttelsen tradisjonelle aktiva får fra myndigheter, og at det fremdeles er uro tilknyttet anonymisering og ulovlig virksomhet for institusjonelle parter.

Rapporten forteller også at andre kryptovaluta kan overta Bitcoins rolle og at de massive energikravene for å opprettholde Bitcoin-nettverket kan skremme vekk selskaper som opprettholder en ESG (Environmental, sosial og governance) profil, og at dette kan lede til en dødsspiral dersom selskaper starter å trekke seg ut av kryptoen.

Rapporten gir også en bredside mot Tether, som de på peker er for lite åpne om, og ikke tillater revisjon av sine sikkerhetsreserver.

I skrivende stund er prisen på Bitcoin $48 041, kryptoen ser en økning opp 6,8% siste 24 timer, med en nedgang på -16,9% siste uken.

Siste artikler

Kanskje du også liker...