Catherine Wood: Bitcoin kan erstatte obligasjoner

Bitcoin bør betraktes som en ny aktivaklasse, en som til og med kan tjene som reservevaluta i fremtiden, sa Catherine Wood fra ARK Invest torsdag, kvinnen som har spådd at Bitcoin kan nå 500 000 USD.

“Du tenker på den tradisjonelle 60/40 aksjeporteføljen, men se hva som skjer med obligasjoner akkurat nå. Hvis vi avslutter en 40-årig verdslig nedgang i renten, har den aktivaklassen gjort sitt. Hva blir det neste? Vi tror at krypto kan være løsningen, ”sa Wood, som er grunnlegger og administrerende direktør for en familie av børshandlede fond basert på disruptive innovasjoner.

Da Wood talte på en virtuell konferanse sponset av Bloomberg, fortsatte obligasjonene å selge, og presset avkastningen til TMUBMUSD10Y, en 10-årig obligasjon, 1,5% høyere. Næringsdrivende forventer høyere inflasjon i år ettersom økonomien går tilbake i gir. Det ville ødelegge verdien av obligasjoner som allerede er utstedt. Federal Reserve og andre sentralbanker har lovet å støtte globale økonomier ved å kjøpe obligasjoner så lenge det er behov for det, en policy som har hjulpet Bitcoin å få verdi da det har ført til massiv trykking av dollar.

“Vi vet at det er en bekymring gitt all kvantitativ lettelse og den ikke-reglerbaserte pengepolitikken der ute. Renten har unnagjort 40 år med veldig hardt arbeid, ”sa Wood. “Hvis Bitcoin representerer en ny aktivaklasse, hvorfor ikke investere i den?”

Wood presiserte at hun fremdeles tror vi er i et deflasjonsmiljø, ikke et inflasjonært miljø. Det er fordi “teknologisk muliggjort innovasjon og kreativ ødeleggelse” presser prisene ned.

Likevel er det indikasjoner på at investorer søker etter en ekstra aktivaklasse, inkludert ytelsen til gull, påpekte Wood.

“Dollaren DXY, 0,05% som falt 7% på en handelsveid basis i fjor og falt ytterligere i år, er nok en stimulans. Det burde være en stimulans for gull, men Bitcoin får de trinnvise strømningene som kan gå til gull. Hittil i år er gullprisen ned litt mer enn 6%, mens Bitcoin har skutt i været 75%.

Wood henviste til institusjoner som investerte i Bitcoin som et eksempel på at det ble mer vanlig.

Siste artikler

Kanskje du også liker...