Cardano nok et steg nærmere støtte for smart contracts

Kryptoraketten Ethereum er ikke eneste blokk-kjede med software-oppdateringer med påfølgende hard forks, som er så i vinden i disse dager. Nå har tevleren Cardano med sin siste sprint tatt steget nærmere full støtte for smart contracts, programkode som kan kjøres over blokk-kjeden, med lanseringen av testnettet “Alonzo Purple”.

Med åpningen av testnettet gjør Cardano dermed et monumentalt hopp i retningen av å bli en virkelig konkurrent til allerede veletablerte blokk-kjeder med støtte for smarte kontrakter, en tidvis noe latterliggjort prosess kryptomiljøer verden over lenge har ventet på, som enkelte nok mener har dratt noe ut i tid.

Cardanos nye testnett er nå i hendene på 150 testere samt 300 øvrige utviklere fra nettverkets “Plutus Pioneer Program”, et program for å trene utviklere i Cardanos økosystem – hvor man kan lære å kode i både Plutus og Haskell-programmeringsspråkene – som også koordinerer med kryptobørser verden over for å klargjøre nettverket for den mye ventede hard forken, melder IOHK på Twitter.

Selv om fremgangen i Alonzo lover godt minner Charles Hoskinson, grunnleggeren av Cardano, at det fremdeles er en lang veg å gå samt at det fremdeles vil være et snublete driv fremover, som er noe av grunnen for at man i det hele tatt etablererer et testnett i utgangspunktet. Til tross for dette lover utviklingen av støtte for smarte kontrakter gode fremtidsutsikter i et ellers eksplosivt økende marked for DeFi og NFT, som dens nemesis Ethereum til dags dato fremdeles har hovedvekten av markedet for.

Cardano ble stiftet av Charles Hoskinson nettopp som en konkurrent til Ethereum, som Hoskinson selv var med å grunnla. Han ble dog presset ut av kryptoguru Vitalik Buterin etter uoverensstemmelser om veien å gå for Ethereum, hvor Buterin så for seg en retning mer i form av en ideell organisasjon, mot Hoskinsons mer forretningsmessige tilnærming til kryptonettverkets fremtid.

Cardano ADA ble nylig lansert på MiraiEx, som også har fristet brukere med tanken om å mulig kunne tilby staking i fremtiden. Kryptoen har sett en litt svakere økning på +13,3% enn hovedrivalen Ethereum som er opp +23,4% siste 7 dager, i et ellers fosskokende kryptomarked.

Følg meg gjerne på Twitter! @KryptoKonrad

Siste artikler

Kanskje du også liker...