Bitcoin til 500 000 dollar?

Flere satte nok morgenkaffen i halsen da Catherine Woood i ARK investment management LLC spådde Bitcoin til 500 000 dollar innen 2025. Før vi starter med å se på mulighetene for at dette kanskje skje, tar vi en nærmere titt på hvem Catherine Wood er.

Cathrine Wood og Ark Investment

Catherine Wood, CEO og CIO for Ark investment, beskrives som den beste traderen du aldri har hørt om. Dersom man undersøker utvikling til flaggskipfondet ARK Inovation ETF så er det ikke så vanskelig å skjønne hvorfor.

Catherine og ARK var tidlig ute med svært positive spådommer rundt Tesla og flere mente det måtte ha rablet for dem når de spådde Tesla til 7000 dollar innen 2024. Når vi ser dagens Tesla kurs på rundt 800 dollar og legger til splitten på 1:5 lander vi fort på 4000 dollar. vi er ikke helt der, men det er fortsatt lenge til 2024.

60% hodler Bitcoin

Men tilbake til Bitcoin, den handles i skrivende stund til 33.000 dollar, og etter mye hype har den tidligere i år satt ny rekord på over 40 000 dollar. Men det er fortsatt langt igjen til Bullscenarioet på 500 000.

I den nylig lanserte Bigideas2021 Report fra Ark Investment har de skrevet litt mer om hva de tror kan skje og hva som må til for å nå den magiske summen. Det er flere ting i rapporten til ARK som de trekker frem.

Det første er at ca 60% av tilgjengelige Bitcoins ikke har flyttet på seg det siste året. Det betyr at folk kjøper og holder Bitcoin. Samtidig finnes det en maks sum av Bitcoin som kan utvinnes, den er på 21 millioner. Det betyr at man ikke trenger å være bekymret for inflasjon i Bitcoin.

Fra Ark #BigIdeas2021

Det andre er at stadig flere bedrifter velger å bytte ut en del av kapitalen på balansen med Bitcoin.

Vi har eksempler som Square, Inc, Microstrategy, Paul Tudor Jones, Fidelity Digital med flere. Ark har analysert hva følgene blir om alle selskaper på SP500 erstatter 0,1%, 1% og 10% av kontantene på balansen med Bitcoin.

Fra Ark #BigIdeas2021
Fra Ark #BigIdeas2021

Det store spørsmålet

Så det store spørsmålet er: Hvor realistisk er det at alle S&P500 selskaper kjøper bitcoin for noe av kontantene de har på balansen? Foreløpig kanskje ikke så stor, men noen selskaper har allerede banet vei, dersom trenden vokser vil vi fort få selskaper som ikke er på S&P500, men også ønsker å gå i samme spor.

Personlig har jeg stor tro på at Elon Musk finner på noe med Bitcoin i nær fremtid. Vi har denne Tweeten fra desember.

I nyere tid har han jo også endret bio på profilen sin til å også inkludere Bitcoin hashtag.

Skulle Musk-imperiet begynne å kjøpe Bitcoin, er det godt mulig at trenden vil akselerere. Samtidig er det et trumfkort som øker sjansen betraktelig for større adopsjon av Bitcoin blant store selskaper i USA.

Det er inflasjon.

Vi vet at Sentralbankene i både USA, Europa og Kina trykker penger som fulle sjømenn. Historien viser at det bare har et sannsynlig utfall og det er inflasjon. Som inflasjonssikring har man få verktøy, Gull, sølv. Selv gull har fått mye motvind i det siste, med motstand fra blant annet Michael Saylor i MicroStrategy.

Og nå kryptovaluta.

“Vi vet at Sentralbankene i både USA, Europa og Kina trykker penger som fulle sjømenn.”

Image
Grafen viser mengden USD tilgjengelig.

Men det er ikke bare Catherine Wood som har troen på Bitcoin til 500K. Winklevoss-brødrene, eierne av børsen Gemini, har også en lengre avhandling hvor de argumenterer for det samme. Teksten kan leses i linken under.

Siste artikler

Kanskje du også liker...