Bitcoin kan bli den neste $GME

Bitcoin har hatt en markant økning i det siste, med en vekst på (+3,9%) etter Teslasjefen og Twitterkongen, Elon Musk, ga kryptoen en ny runde gratis PR ved å legge valutaen inn i bioen sin.

Musk sendte prisen på Bitcoin til værs samtidig som slaget mellom WallStreetBets og Hedgefond var på sitt verste. Gamestop-aksjen $GME, shortet av giganter som Melvin Capital, ble gjort om til en verdenskjent meme og et sentralt våpen i en finanskrig mellom eliten og folket verden knapt har sett maken til tidligere. Samtidig satte flere aksjemeglere inn restriksjoner på handel for å prøve å roe gemyttene noe, med desto store tap i PR og anseelse.

Ny data

Bitcoin så også en økning i denne historiske verdenshendelsen, og ny data viser at hedgefond shorter Bitcoin til rundt 1 milliard amerikanske dollar, samtidig som markedet ser økt popularitet fra spekulanter og tradere i kryptovaluta.

The Block, et analyseselskap og nyhetsnettside innen krypto, har funnet frem til at hedgefond har økt short posisjonene sine – effektivt veddet om at prisen på Bitcoin vil falle – siden den startet å øke i oktober.

I følge den amerikanske føderale etaten Commodity Futures Trading Commissions (CFTC) siste rapport Traders i Financial Futures, er shortposisjonene i Bitcoin det høyeste den noen gang har vært.

Prisen på Bitcoin har økt med over 200% siden oktober, hvor den nylig oppnådde ath på $41,999 den 8. januar, etterfulgt av en liten korreksjon. Det heseblesende rallyet har vært i stor grad akkreditert til at større institusjoner og selskaper slik som PayPal har meldt sin støtte for kryptoen – hvor enkelte derimot melder varsku og ser bobletendenser.

Koronaeffekten

Samtidig som hedgefondene satser på å shorte Bitcoin, sitter stadig flere hjemme under koronarestriksjoner og kjeder seg, hvor tilgangen til markedet gjennom børser på både app og nett aldri har vært bedre.

“Å være fast hjemme som følge av pandemiske lockdowns og restriksjoner later til å ha fremprovosert en tilstrømning av day tradere,” sa Frédérique Carrier, leder for investeringsstrategi ved RBC Wealth Managment i et skriv.

“Investorenes holdninger er formet av nyhetsverdige gains i høyprofil-saker. For eksempel, økningen på 35% i de ni første dagene i 2021, på hælen av en femdoblet økning i prisen fra mars til desember 2020; eller den mer-enn-seksdoblede økningen i GameStop $GME aksjen på under 2 uker frem til 26. januar; eller til og med Tesla, nå den femte største aksjen på S&P 500 basert på markedsverdi, med markedsverdi på over det de store amerikanske, europeiske og japanske bilprodusentene har kombinert.”

Hedgefond har økt shortingen av Bitcoin siden prisen starte å øke i oktober.
Bildekreditt: The Block

Nye rekorder

Meglere både i Norge og ellers i det ganske utland melder om stadige rekorder. Megleren eToro, som gjennom hele 2020 så en økning på rundt 5 millioner brukere, registrerte mer enn 1 million nye bare i januar. Noe som indikerer et stadig økende marked for handel innen kryptovaluta blant vanlige investorer.

Samtidig er det flere innen krypto som er raske til å oppfordre om å vende til krypto for de som er frustrerte over situasjonen som utspilte seg når det ble lagt restriksjoner på handel i aksjene til både $GME, $AMC og flere.

Dette kommer på samme tid som Wall Street ber om at det blir laget lovkrav mot koordinering på sosiale medier.

“Jeg tror vi vil se en ny bølge av investorer komme over til Bitcoin og andre store krypto som følge av dette sammenbruddet,” sier Nicholas Pelecanos, leder for handel på kryptobørsen NEM i en kommentar.

I Kryptoguiden.no er vi ikke helt uenige i den spådommen, for å si det slik.

Siste artikler

Kanskje du også liker...