Bitcoin har nådd $50,000

Bitcoin har i dag nådd enda en ny milepæl. For første gang er kryptovalutaen priset over $50,000. Samtidig kommer market cap stadig nærmere den magiske grensen på $1 billion. Det kommer kun litt over en måned siden Bitcoin nådde $40,000 for første gang, den 7. januar i år. Kryptoen var nære på ved flere anledninger og har møtt mye motstand på veien mot de store 50, men har nå altså endelig slått gjennom.

I skrivende stund er prisen for en Bitcoin over $50,200.

Skjermdump: Binance

Kinesisk nyttår er over og glemt, og det var knyttet bekymringer til om at det ville sette en foreløpig demper på markedet, da mange historisk sett har realisert gevinster fra krypto for å betale for festlighetene tidligere år. Samtidig mener flere analytikere at prisen vil fortsette å stige ut året og at perioden vi har gått inn i bryter det gamle mønsteret. Denne milepælen er derfor viktig for markedet av flere grunner, og kan legge grunnlag for eventyrlig vekst i tiden fremover.

Kan nå eventyrlige høyder

Morsomt nok går også den kinesiske kalenderen inn i year of the ox, mens kryptovalutamarkedet er inne i en veldig bullish periode hvor flere tokens har fått en ny ath så langt. Bitcoin ser fremdeles ut til å befinne seg i såkalt price discovery, hvor den endelige verdien enda ikke er fastsatt av markedet, som fører til at Bitcoin til stadighet når ny ath etter hvert som markedet presser prisen opp. Samtidig går flere selskaper inn for å bruke Bitcoin som en store of value, som kan føre til at prisen virkelig når store høyder i følge analytikere.

Image
Bildekreditt: ARK Investment Management

Dersom Bitcoin skulle følge samme adferdsmønster som ved bull runnet i 2017, kan kryptoen nå så mye som $390,000 allerede i år. Det kommer frem i analyse fra Ark Investment Management. I grafen befinner vi oss nå ved den røde dotten.

Bitcoin vil ha en market cap på $1 billion når den når $53,680 og har allerede større verdi enn Visa og Mastercard til sammen.

Hvor høyt Bitcoin vil klatre gjenstår å se, men det later til at det er mye futt i kryptoraketten enda.

Lurer du på hvordan du kan komme i gang med kryptovaluta? Sjekk ut vår guide her.

Siste artikler

Kanskje du også liker...