Oppdatert: Binance i trøbbel? Kryptokollaps tappet marginsikringsfondet

I går la kryptobørsen ut følgende melding, hvor de blant annet reduserte renter på staking og innførte likvideringsgebyr på margintrading, noe som har gått relativt upåaktet hen i markedet.

Nå har derimot en flittig Twitter-bruker puslet sammen det store bildet, i det som er nokså dyster lesning for både BNB-hodlere og stakere.

Oppsummert er påstanden at kryptokollapsen har ført til at Binance eget forsikringsfond for margintrading har blitt tappet nærmest fullstendig, hvor børsen nå desperat prøver å fylle det opp før neste eventuelle krakk, som kan få hele korthuset til å rase sammen hvor tusener av investorer kan miste deler av investeringene sine.

Maidagenes kryptokrakk førte til likvidering av hundretusener av brukere, i en sann dødsspiral drevet blant annet av likvideringer fra margintrading og utløste stop-loss i ren kaskadeeffekt. Investorer som staker i likvideringsfond får utbetalt fra forsikringsfondet. Dette ble så og si tappet helt under kollapsen, noe som gjør fondet sårbart for en ny korreksjon.

Måten Binance vil forsøke å løse dette på, og fylle fondet igjen raskest mulig, er ved å redusere ratene stakere får samt endre utbetalingene fra USD til BNB. Slik kan Binance dekke med egen beholdning dersom et nytt krakk kommer før de får gjenbygd forsikringsfondet. Ulempen er at dersom alle får utbetalt i BNB, kan kursen kollapse i det samtlige ønsker å selge for fiat.

Dermed kan det være betydelig risiko i å stake i likvideringsfond på Binance, å holde BNB samt at med volatiliteten markedet ser om dagen, er det også enorm risiko ved margintrading generelt, som alltid. Til tross for dette, er det trolig ikke noe mer risikabelt å holde krypto på børsen mot andre.

Oppdatering:

Etter tråden har gått viralt, har det kommet flere tilsvar til påstandene. En av de som har sterkest motargument, er Twitter-brukeren under.

Oppsummert påstår Alex Wice at fondet ikke er tørt, og viser til de offentlige tallene som klart indikerer en økende trend i tilgjengelige midler. Samtidig påpekes markedskreftene som forklaring på de endrede ratene og skiftet til BNB som en markedsstrategi for å øke prisen på kryptoen. Et trekk ikke ukjent fra Binance side.

Fremdeles er det ingen offentlig uttalelse fra Binance som adresserer påstandene.

Siste artikler

Kanskje du også liker...