Binance anklages for innsidehandel

Binance er nok en gang ute i hardt vær, etter den verdenskjente kryptobørsen anklages for å ha bedrevet innsidehandel av det amerikanske federale byrået US Commodity Futures Trading Commision (CFTC), melder Bloomberg.

Det er langt fra første gang skyldinger kommer frem i media, etter det verset rykter om at det pågikk etterforskning av Binance tidligere i år, som ble avfeid som normal samhandling mellom kryptobørsen og de føderale myndighetene i USA og intet annet enn FUD av Binance-kongen selv, Changpeng Zao, den kinesisk-kanadiske grunnleggeren av Binance.

Nå melder finansmedieimperiet Bloombergs kryptoavdeling at de innehar informasjon som tilsier at Binance er under etterforskning for innsidehandel av CFTC, hvor påstanden er at ledere brukte sin posisjon for å dra nytte av innsideinformasjon på vegne av kunder. Vitner skal alt være stevnet i saken. Samtidig kommer det frem at børsen først var under etterforskning for derivathandel, noe den ikke har autorisasjon for i USA, når Binance tok verdensmediene med storm tidligere i år.

Binance har det siste halve året vært gjenstand for mang en regulatorisk advarsel fra myndigheter verden over, om at de bedriver ulisensiert handel og tilbyr tjenester uten autorisasjon. Børsen har siden strammet grepet om tilbudene sine for å bedre omdømmet og sørge for at de kommer på god fot igjen. Siste tids hendelser blir dermed nok et skjær i sjøen for det som fremdeles er en av verdens største kryptobørser. Enn så lenge.

Følg meg gjerne på Twitter! @KryptoKonrad

Siste artikler

Kanskje du også liker...