Myntverket: Artikkel 9 – Cash Rules Everything Around Me

Vi opplever for tiden litt trøbbel med publiseringsverktøyet WordPress. Dersom ikke alle bilder har lastet inn, må du scrolle helt ned og så trykke “refresh” for å få lastet inn alle bilder. [/red]

Velkommen til myntverket. Mitt navn er Roger. Hver uke viser jeg deg hvordan man tjener penger på krypto. Hvis du liker penger – og krypto – så er dette spalten for deg.

dagens soundtrack: https://open.spotify.com/track/119c93MHjrDLJTApCVGpvx?si=R2aot4YfTKa5FFN4kbtv2w

I dag skal jeg vise dere hvordan man øker verdien på en allerede solid portefølje uten tilførsel av mer kapital. Dere får også vite hvorfor cash som regel utgjør min største posisjon og hvordan dette henger sammen med både exit strategi og overordnet mål for året.

Dere som har fulgt Myntverket siden start sitter nå med en god teknisk forståelse av kryptomarkedet og hvordan man tjener penger på det. Du som er ny, finner tidligere episoder her: https://kryptoguiden.no/tag/myntverket/ Jeg refererer til dem i både denne og kommende artikler, så les deg like gjerne opp når du har en ledig stund. Det kommer du ikke til å angre på.

Før vi går videre vil jeg som vanlig gjøre dere oppmerksom på at jeg ikke er noen finansrådgiver. Hvis du blir inspirert av å se meg kjøre frekke swingtrades og tenker «fett, jeg går all-in og gjør som ham» så må du bare slå deg løs. Jeg unner alle som tør å satse på krypto gleden av å bli litt mer – eller helt – økonomisk selvstendige. Men jeg skal ikke ha noe av at du klandrer meg i ettertid om du fucker opp og taper penger, OK? Historisk gevinst gir ingen garanti for fremtidig inntjening. Det må du ha klinkende klart for deg før du setter i gang.

Noen av de mer observante leserne har stilt spørsmål ved hvorfor jeg sitter med såpass stor andel cash på hånd – i forhold til andel krypto. Er det ikke slik at man skal «la pengene sine jobbe for seg» ved å ha dem stående i investeringer som vokser?

….bildet ovenfor er sakset fra artikkel 7 – https://kryptoguiden.no/myntverket-artikkel-7-er-trading-egentlig-lonnsomt/

Spørsmål fra leser: «Jeg føler at USDT brenner i lommene når jeg har dem, og får liksom ikke investert dem i andre mynter fort nok. Hvorfor sitter du med såpass stor andel av dem på hånd når de ikke kommer til å øke i verdi?»

Godt spørsmål.

Jo, kort fortalt fordi jeg ser på cash som mitt viktigste verktøy i jobben som trader.

Med cash på hånd har jeg muligheten til å handle på spot- og futures markedene når prisene faller. Det gir meg muligheten til å bygge gode posisjoner over tid, samt likviditet til å holde dem flytende gjennom turbulens og svingninger. Sist, men ikke minst er det en del av min overordnede strategi om å alltid ta profitt på vei opp. I tråd med god exit strategi tar jeg også penger av bordet – jevnt og trutt – etter hvert som jeg når mine mål for året.

Exit strategi kan du lese mer om her:

https://kryptoguiden.no/artikkel-8-exit-strategi-hvordan-ta-profitt-og-gi-seg-mens-leken-er-god/

Nå skal vi se på noen eksempler som viser hvorfor cash is king.

Buy the dip


Å si at BTC går i rykk og napp er vel strengt tatt en understatement. Trenden ovenfor er ganske klar. Så langt i dette bullrunnet har vi bikket All Time High 3 ganger – tett fulgt av en saftig 20-30% korreksjon. Når markedet raser nedover i rødt, media melder at «Bitcoin er død», og panikken brer om seg i kryptogruppene – da liker jeg å handle. På salg.

Vær tålmodig og vent på en god inngang. Ikke brenn av alt kruttet første dagen. En solid korreksjon varer fort i en liten uke og tar gjerne flere pauser på vei ned. Når markedet viser tegn til å flate ut og finne fotfeste i tilværelsen igjen, da er det vår tur. Vær grådig når andre er redde. Kjøp lavt og selg høyt. Klarer du å mestre denne enkle men effektive teknikken, så vil du kjapt se saldoen din skyte i været. For å sitere en venn av meg: This is how the real money is made.

Kunsten å ta profitt på veien opp.


De som kjenner meg, vet at jeg alltid tar profitt underveis – uansett hva jeg driver med. Bak dette ligger det en veldig enkel tankegang. Det hjelper lite å være rik på papiret – sitte med såkalt urealisert profitt – om man ikke passer på å ta penger av bordet i gode tider. Markedet kan fort snu. Den som da sitter med 100% av kapitalen sin investert i krypto vil vegre seg for å selge til en dårlig pris. Dette blir kjapt en ond sirkel. Jo mer prisene faller – jo mindre lyst får man til å selge. Dere som husker forrige markedssyklus i 2017 har nok dette friskt i minnet. Mange ‘’rik-på-papiret’’ krypto millionærer endte opp med å leve trangt i årevis fordi de ikke hadde vett til å ta penger av bordet før smellen kom.

Vi skal se på et enkelt eksempel som illustrerer dette:

Tenk deg at vi begge går inn i hver vår trade ved den blå pilen. Vi kjøper BTC for alle pengene våre og setter TAKE PROFIT ved den blå stjernen på toppen. Når prisen når den, casher vi ut på samme sted begge to. Skuddsikker plan.

Ut fra start går det riktig bra og kursen skyter fart i riktig retning. Når vi er litt forbi halvveis til målet ser du at jeg selger 25% av posisjonen min ved den første grønne pilen – og 25% til ved både den andre og tredje. «Er du helt dum eller?» tenker du. «Du tjener jo mye mere ved å selge alt til høyest mulig pris når vi når målet»

Vel, tingen er at vi aldri kan være helt sikre på hva som blir toppen når vi er midt i en opptur. Ved å kjøre min taktikk får jeg realisert profitt stegvis på vei opp – og sitter med cash på hånd – klar til å kjøpe en potensiell dip. Som du ser så nådde vi aldri den blå stjernen før markedet snudde og gikk imot oss. Prisen falt ned igjen dit vi begynte. Frem og tilbake er like langt for deg som satte alt på ett kort. Jeg fikk i alle fall solgt unna 75% og sitter nå med realisert profitt i form av cash.

Smart Cover – eksempel 1


I eksempelet som følger får dere se hvordan jeg genererer mer av myntene jeg allerede eier, uten å tilføre så mye som en krone i ny kapital. Teknikken krever grunnleggende forståelse for teknisk analyse. Hvis du ikke har tatt deg bryet med å lære deg dette enda, så er det jammen på høy tid at du gjør det nå. Denne teknikken er rett og slett for lønnsom til at du ikke skal kunne benytte deg av den selv.

VeChain er en av myntene jeg holder i et mellomlangt perspektiv. Som dere ser så har den lagt i denne trendkanalen en god stund. Prisnivået nærmer seg 0.100000 – som er et stort psykologisk rundt tall der jeg forventer at mange vil ta profitt. Slikt fører nesten alltid til en påfølgende dip. Dette vil jeg selvsagt utnytte til min fordel.

Vi zoomer litt inn. Den grønne streken viser nivået der jeg antar at ‘’alle andre’’ kommer til å selge, mens den røde streken viser hvor jeg velger å selge. Planen er å selge 100% av beholdningen min – vente på at prisen skal dippe -10% – og så kjøpe meg inn igjen for de samme pengene som jeg fikk fra salget. Dette kaller vi en Smart Cover.

Som sagt – så gjort. Jeg selger 100% av beholdningen min – sitter med cash på hånd – og når prisen flater ut og faller – kjøper jeg meg inn igjen for de samme pengene. Jeg har nå 10% mer VeChain enn jeg hadde for bare noen timer siden. Enkelt, effektivt og meget lønnsomt.

Smart Cover – eksempel 2

Vi tar et eksempel til – denne gangen skal vi flippe ChainLink, som også har det med å kjøre seg inn i forutsigbare trendkanaler.

Jeg kjører samme plan som i eksempel 1. Den grønne streken viser nivået der jeg antar at ‘’alle andre’’ kommer til å selge, mens den røde streken viser hvor jeg velger å selge. Planen er å selge 100% av beholdningen min – vente på at prisen skal dippe -10% – og så kjøpe meg inn igjen for de samme pengene som jeg fikk fra salget.

Igjen så går det som forventet. Jeg selger 100% av beholdningen min – sitter med cash på hånd – og når prisen flater ut og faller – kjøper jeg meg inn igjen for de samme pengene. Jeg har nå 10% mer ChainLink enn jeg hadde for en dag siden. Enkelt, effektivt og meget lønnsomt.

Det var alt for i dag, folkens. I neste uke skal jeg vise dere hvordan jeg setter opp BOTS for å kjøre ‘’buy the dip’’ strategi for meg – mens jeg er på påskefjellet og soler meg. Livet blir ikke stort bedre enn det.

Hvis du synes det høres spennende ut så sjekker du innom spalten igjen i neste uke.

Ha en fin påskeferie!

Forfatteren tilbyr privat coaching over TEAMS (videosamtale) for både nybegynnere og viderekommende. Forespørsler sendes til roger@relicon.no

Siste artikler

Kanskje du også liker...