Senator om GameStop-dramaet: – Blockchain er løsningen

I det Gamestonk nådde $ 450 i går, før handel ble forstyrret på lugubert vis, har det kommet mange spørsmål om hvorfor handelen i praksis kunne stenges ned av finansselskapene. I USA har en Senator uttalt at det hele kunne være unngått om man brukte blockchain-teknologi.

Blockchain er løsningen

Den Republikanske Senatoren Cynthia Lummis tweetet at den massive manipulasjonen av handelen i $GME kunne vært unngått dersom blockchain hadde blitt implementert i Wallstreet. Da måtte tradere faktisk eid selve aksjen i stedet for at det kun er gjennom aksjemegleren man gjør krav på den. I tillegg ville teknologien ført til at tilsynsmyndighetene ville hatt mer kontroll over markedet.

Flere politikere gir sin støtte

Uttalelsene på Twitter kom samtidig som meglerappen Robinhood med flere stanset handelen av både Gamestop og andre bullish aksjer, fremdrevet primært av Reddits r/Wallstreetbets, omgjort til en meme verden over.

I det aksjene nådde $ 450 ble kranen stengt, og flere fikk beskjed om at både ordrer motvillig hadde blitt kansellert og at det ikke lengre var mulig å legge inn nye ordre på aksjene. Kun salg av aksjer var tillat.

Politikere på begge sider av spektrumet, som Alexandria Ocasio-Cortez og Ted Cruz, uttrykket bekymring over den mistenksomme avgjørelsen fra meglerhusene. AOC utrykket til og med støtte for å ta det opp til høring i kongressen om det var det som skal til for å komme til buns i saken.

I mellomtid kan furoren på Twitter lede til ytterligere publisitet rundt krypto og blockchain-teknologi, i det Bitcoin og altcoins som DOGE ser stor pågang i handelen. Sistenevnte har steget med over 100% så langt bare i dag.

Siste artikler

Kanskje du også liker...