AMC vil godta Bitcoin innen året er omme

Den amerikanske kinokjeden, popularisert verden over i GameStop-opprøret tidligere i år, har offisielt meldt at de vil starte å godta Bitcoin som betalingsmiddel på sine lokasjoner innen utgangen av 2021.

I følge CEO i selskapet, Adam Aron, vil AMC Entertainment Holdings begynne å godta Bitcoin som et betalingsmiddel over alle sine lokasjoner så snart IT-systemene er oppe å kjøre. Uttalelsen til direktøren kom i siste earnings call, en regelmessig konferanse mellom selskapet, investorer, analytikere og media utbredt på det amerikanske kontinentet for å diskutere selskapers finanser og fremtidsutsikter sådan.

Det er så langt ikke nevnt hvilke IT-systemer det jobbes med, eller om det vil fungere med andrelagsløsninger som Lightning, annet enn at det skal fungere med nettbaserte bookingsystemer.

AMC er den største kinokjeden i verden, med over 620 kinoer og nesten 8000 kinoskjermer i USA, og nær 3000 kinoskjermer og 350 kinoer i EU.

Underholdningsgiganten, som har vært en del av GameStop-opprøret som startet tidligere i år på sosiale medier som Reddit med r/WallStreetBets i spissen, har sett en markant kursøkning i aksjeprisen siden kampen mot hedgefond som shortet selskaper gikk sin seiersgang på tradisjonelle og sosiale medier verden over.

Siden har det vært turbulente og nær kryptovolatile svingninger i de relaterte aksjeselskapenes kurs. Etter Bitcoin-nyhetene slapp, så AMC igjen en fornyet rennesans ettersom mediene søkelys atter en gang rettes mot $AMC, med en kursoppgang på over 3% nær umiddelbart, en markant økning for aksjemarkedet å være.

Kinokjeden, som lenge lå med brukket rygg økonomisk mye grunnet koronapandemien, har benyttet den fornyede tilliten i markedet til å bedre sine finanser, og har sett en kursøkning på nesten 1500% siste 12 måneder.

Følg meg gjerne på Twitter! @KryptoKonrad

Siste artikler

Kanskje du også liker...